Naar de inhoud
 
Home
Biesbosch Dordrecht
Biesboschcentrumdordrecht Activiteiten Kinderactiviteiten

Kinderactiviteiten

Op een aantal dagen tijdens de schoolvakanties zijn er speciale kinderactiviteiten. Dit kan een knutselactiviteit zijn, een speciale excursie, een voorstelling of een spel. Informeer bij de balie van Biesboschcentrum Dordrecht naar meer informatie.

Voor data en aanvangstijden, zie Activiteitenkalender

 • Paaseieren kleuren

  Kinderactiviteit: Paaseieren kleuren

  Tijdens de kinderactiviteit 'Paaseieren kleuren' zijn de kinderen creatief bezig en worden met natuurlijke materialen de eieren mooi gekleurd. Kinderen gaan met de Biesboschgids deze natuurlijke materialen, zoals bloemen en kleine blaadjes, buiten verzamelen. Bij terugkomst worden de eieren samen met de materialen op een bijzondere manier verpakt en gekookt. Het koken duurt even, maar de kinderen hoeven zich niet te vervelen. In de tussentijd kunnen de eierdopjes worden beschilderd.

   
 • Stenen Keet

  Biesbosch VerhalenEiland

  Vaar met de Zonnepont naar de overkant, het Griendmuseumpad. Op dit eiland maak je een wandeling, waarbij je mee doet aan een leuke speurtocht. Zo ontdek je allerlei weetjes over de Biesbosch! Bij de griendwerkerskeet word je verwelkomd door een 'griendwerker' en een verhalenverteller die een verhaal vertelt over een jongen die een griendwerker was in de Biesbosch. Daarna vervolgt de speurtocht over het eiland en word je weer overgezet aan de overkant bij Biesboschcentrum Dordrecht. Deze excursie is ook geschikt voor kinderfeestjes!

   
 • Kinderbevertocht

  Tijdens de Kinderbevertocht breng je een bezoek aan het BeverBos. De Biesboschgids(en) vertellen tijdens de wandeling over bevers en hun leefomgeving. Daarna ga je aan boord van de open fluisterboot en ga je op zoek naar sporen van bevers. Zie jij knaagsporen, een beverburcht of misschien wel glijsporen in de modder aan de waterkant? Bij het schemerlicht heb je een grote kans dat je een bever ziet. Tijdens de vaartocht krijg je een beker warme chocolademelk met een Beverkoek en na afloop ontvangen kinderen een klein presentje.

   
 • Winterkoning

  Familie vogeltocht

  Vaar tijdens de Familie Vogeltocht met de open fluisterboot door de Biesbosch en ga van boord om op zoek te gaan naar de meest voorkomende vogels in dit gebied. Deze herken je met behulp van de 'Biesbosch Vogelwaaier'. De gids vertelt hoe je de vogels aan hun gezang kunt herkennen. Vergeet je verrekijker niet mee te nemen!

   
 • In het spoor van de bever

  Onder leiding van een gids maak je een wandeling langs de omheining van het BeverBos en wandel je door het griendpad, waarbij je uitzicht hebt op een beverburcht. De gids vertelt je van alles over deze knagers en hun leefomgeving. Daarnaast bestaat er een grote kans dat je sporen van bevers vindt. Laarzen of stevige schoenen en een lange broek zijn noodzakelijk.

   
 • Griendeiland Ontdektocht

  Dit is een leuke vaarwandeltocht voor het hele gezin, met een speurtocht. Je vaart met fluisterboot de Sterling naar de Stenen Keet aan het Wantij. Hiervandaan struin je op eigen gelegenheid over het Griendmuseumpad. Met de speurtocht ontdekken de kinderen allerlei weetjes over de Biesbosch. Aan het einde van de wandeling maak je de oversteek over het Moldiep met de Zonnepont terug naar het Biesboschcentrum. Onder de kinderen die meegaan wordt er op elke tocht een prijs verloot voor de beste slagzin. De winnaar is bij terugkomst in het Biesboschcentrum bekend.

   
 • Verhalenverteller in de Stenen Keet

  Ontdek tijdens deze leuke gezinsexcursie het vroegere leven van de griendwerkers in de Biesbosch. Met de open fluisterboot vaar je naar de Stenen Keet, een vroeger onderkomen van de griendwerkers. Bij binnenkomst wordt er bij een knapperend vuurtje een verhaal verteld. Daarna volgt een gidsbegeleide avondwandeling door de grienden. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

   
 • Waterbeestjes

  Waterbeestjes Expeditie

  Ga met een Biesboschgids op zoek naar waterbeestjes. Verwonder je aan de waterkant wat er allemaal rondscharrelt in en om het water. Met een schepnetje, loep en zoekkaart kom je erachter welk beestje jij hebt gevonden!Leeftijd BasisschoolPrijs € 3,00 Duur 1,5 uurGeorganiseerd in de maanden April, mei en juniKijk voor data en tijden in de activiteitenkalender. Reserveren

   
 • a

  Gezinsexcursies

  Ga mee met één van de gezinsexcursies en ontdek wat er in de seizoenen te beleven is in de Biesbosch! Tijdens de wandeling vertelt de gids over het gebied en de dieren die er leven. Deze leuke, maar ook leerzame excursies zijn speciaal gericht op kinderen. Ontluikende lenteDe natuur ontwaakt na een lange winter. Ga met de gids mee en stap het voorjaar in. Je maakt een wandeling door de Hel- en Zuilespolder ondertussen vertelt de gids je wat dit jaargetijde zo bijzonder maakt. Herfst...daar ben je!Het is herfst in de Biesbosch! Bewonder de prachtige herfstkleuren van de natuur en ontdek de paddenstoelen die tevoorschijn komen. Samen met de gids ga je naar buiten om het seizoen te beleven. De gids vertelt tijdens de wandeling wat dit seizoen zo bijzonder maakt en wat je allemaal kunt ontdekken. Wintervogels in de BiesboschDe gids laat zien dat er juist in de winter veel te ontdekken is. Door de kale bomen en het open karakter van de natuur kun je met behulp van de verrekijker de wintervogels beter zien. Speuren naar sporen Als je goed om je heen kijkt, kun je overal sporen zien. Dit zijn niet alleen maar pootafdrukken, maar ook prenten, gallen, vraat- en graafsporen en nog veel meer! Ga op zoek naar sporen, samen met de gids die je er ook van alles over kan vertellen.

   
 • kinderactiviteit

  Vakantieactiviteiten

  Tijdens de schoolvakanties organiseert Biesboschcentrum Dordrecht speciale kinderactiviteiten, die door Biesboschgidsen worden begeleid. Ruige Biesbosch Survival (vanaf 10 jaar)Doorloop het parcours op het ruige Biesboschpad aan de hand van verschillende opdrachten. Houdt er rekening mee dat je tijdens deze survivaltocht vies kan worden. Braakballen pluizen (vanaf 8 jaar)Sommige (roof)vogels braken een zogeheten braakbal uit. Hierin zijn alle niet-verteerde voedselresten te vinden, zoals botjes en veren. Pluis deze uit en onderzoek wat ze gegeten hebben.Vetbollen en pindasnoeren maken (vanaf 4 jaar)Maak in de winter wat lekkers voor de vogels.