Naar de inhoud
 
Home
Biesbosch Dordrecht
Biesboschcentrumdordrecht Activiteiten Vaar-wandelexcursies

Vaar-wandelexcursies

Voor data en aanvangstijden, zie Activiteitenkalender


 • Bevertocht

  Stap aan boord van de open fluisterboot en vaar in de schemering door de Biesbosch. Kijk goed om je heen, misschien heb je wel een ontmoeting met een bever!De gids vertelt tijdens de vaartocht van alles over deze grote knaagdieren en onderweg ga je even van boord voor een korte wandeling op zoek naar beversporen. Het kan wat fris zijn in de avond, warme kleding wordt dan ook aanbevolen.

   
 • Huiswaard

  Oude polders, Nieuwe natuur

  Met de open fluisterboot vaar je door de Hollandse Biesbosch naar de Huiswaard, populierenbos. Hier maak je onder leiding van een Biesboschgids een stevige wandeling (1,5 uur) over de dijkjes van het natuurontwikkelingsgebied. Je wandelt langs kreken en de rivier de Nieuwe Merwede. De Huiswaard is op twee plaatsen doorgestoken, zodat het water op een natuurlijke manier in en uit de polder kan stromen. Hierdoor is er een 'wetland' ontstaan. De bomen in het populierenbos kunnen slecht tegen het water en sterven langzaam. Dit geeft het gebied een uniek karakter, wat er met de tijd steeds anders uit zal gaan zien. Op deze tocht is geen catering inbegrepen, er wordt daarom aangeraden zelf eten en drinken mee te nemen. Bij de winterse editie, Winterse polders Nieuwe Natuur, zijn er dekentjes aan boord om warm te blijven en krijg je bij de terugvaart met de Sterling een beker warme chocolademelk.

   
 • Nachttocht Stenen Keet

  Ervaar hoe duister de nacht kan zijn! Je vaart met de open fluisterboot de Sterling naar de Stenen Keet (circa 30 min.), waar een griendwerker je bij het vuur vertelt over het leven en werken in de Biesbosch van vroeger. Vervolgens wandel je door de grienden onder leiding van gidsen in het donker terug naar het Biesboschcentrum. Een bijzondere ervaring!

   
 • Ganzen

  Wintervogels in de ‘Ruigten’

  Vaar door de Hollandse Biesbosch in combinatie met een stevige winterse wandeling (circa 1,5 uur) door een voormalig landbouwgebied met de illustere naam: De Ruigten Bezuiden De Peerenboom. Sinds 2007 heeft het getij hier weer vrij spel waardoor dit een uitstekend foerageergebied werd voor vele soorten vogels. Je vaart naar het gebied met een fluisterbootje. Aan boord zijn dekens beschikbaar tegen de winterse temperaturen. Terug aan boord is er warme chocolademelk.Stevige wandelschoenen en warme kleding worden aanbevolen.

   
 • Avontuurlijke vogeltocht

  In het voorjaar vaar je met één van de comfortabele fluisterbootjes rond zonsopgang met een kleine groep van max. 6 personen, onder leiding van een gids door de Hollandse Biesbosch op zoek naar vogels. In deze tijd van het jaar laten de broedvogels zich volop horen en zien. Afhankelijk van recente waarnemingen en getij wordt een interessant gebied uitgezocht om te wandelen en vogels te observeren. Neem een verrekijker mee!Na afloop is er koffie met Beverkoek.

   
 • Wetland struintocht

  Deze tocht gaat naar verschillende vogelgebieden in de Hollandse Biesbosch die in verschillende stadia van natuurontwikkeling verkeren. Je vaart met kleine fluisterbootjes naar verschillende natuurontwikkelingsgebieden, bijv. Jongeneele Ruigt, Polder Stededijk en Kort en Lange Ambacht waar van boord wordt gegaan voor een wandeling. Het getij heeft hier vrij spel en is nu een uitstekende foerageergebied voor watervogels.De route wordt door de gids bepaald afhankelijk van de bereikbaarheid van het gebied.Tijdens de tocht is er koffie, thee of chocolademelk met een beverkoek.

   
 • Wandelen

  Biesbosch Natuurtocht

  Vaar met de open fluisterboot door de kreken en langs de ruige wilgenvloedbossen. Stap van boord bij de historische griendwerkerskeet en wandel over het Griendmuseumpad met zijn rijke historie en bijzondere Biesboschnatuur, zoals kleine kreken en beversporen.