Naar de inhoud
 
Home
Biesbosch Dordrecht
Biesboschcentrumdordrecht Activiteiten Wandelen/fietsen

Wandelen/fietsen

In de Biesbosch kun je heerlijk wandelen. Van een simpel ommetje over verharde paden tot een struintocht over ruige laarzenpaden. Het landschap is zeer gevarieerd. Oerhollandse polders, wilgenbossen, weides vol vogels.

Ga je van de verharde paden af, denk dan aan stevige schoenen of laarzen. Neem vooral ook je verrekijker en je camera mee, want in de Biesbosch valt altijd wel iets moois te spotten.

Honden

In een groot gedeelte van de Hollandse Biesbosch zijn honden welkom, aangelijnd of los. In bepaalde delen is de hond niet toegestaan. Dit is nodig om de natuur te beschermen en de rust van dieren en andere bezoekers niet te verstoren.
Wil je weten waar je met de hond kunt wandelen? Bekijk dan hier de folder

PDF-bestand'Wandelen met honden' voor de regels.


Meer informatie over andere delen van Nationaal Park De Biesbosch en Dordrecht, bekijk hier de kaart .Wandelgidsje

De wandelroutes in het recreatiegebied de Hollandse Biesbosch zijn gebundeld in een handig gidsje met informatie over het gebied. Het boekje bevat zeven wandelingen variërend van 1,5 tot 5 km. Elke route wordt duidelijk beschreven en is voorzien van een overzichtelijk routekaartje. Het wandelgidsje is verkrijgbaar voor € 2,50 aan de balie.


Bosgebied Hollandse Biesbosch

De groene wandelroute loopt gedeeltelijk door een bosgebied dat in 2019 en 2020 was afgesloten voor publiek i.v.m. werkzaamheden. Inmiddels is het bos weer toegankelijk en kan de groene route volledig worden gewandeld. Wel zijn delen van het bos nog gesloten. Hier staan onstabiele bomen die vanwege grote natuurwaarde voor o.a. insecten en broedende vogels, niet mogen worden gekapt. De wandelpaden in dit zogenaamde bosreservaat zijn dan ook niet toegankelijk. Wilt u weten waar u in dit bosgebied mag wandelen, download dan het kaartje:PDF-bestandBosgebied Hollandse Biesbosch

Overvaren met de pont

In de periode van april t/m oktober varen Zonnepont 7 en Grienduilfietspont in het

natuurgebied van de Hollandse Biesbosch. 


Voetveer (Let op! Deze pont is tijdelijk uit de vaart i.v.m. maatregelen corona)
Vaar met Zonnepont 7 naar het Griendmuseumpad. Tot in de jaren 50 van de 20ste eeuw bestond hier de griendcultuur. Griendwerkers waren zes dagen per week van huis om in de afgelegen gebieden van de Biesbosch te hakken, te zwoegen en te slepen met wilgentakken, riet en rijshout. Tijdens de wandeling kom je langs de Stenen Keet en Schrankkeet, waar vroeger de griendwerkers in overnachten. Je kunt op het Griendmuseumpad een wandeling van 5 km maken of de verkorte route van 1,5 km bewandelen. 


De pont vertrekt bijna dagelijks elk half uur tussen 11.00 en 15.00. I.v.m met corona maatregelen zijn er een beperkt aantal plekken beschikbaar op de pont. Op het pad zelf geldt éénrichtingsverkeer. Een retourtje kost € 2,00 per persoon en kaartjes zijn verkrijgbaar bij de balie in het bezoekerscentrum. 

Fietspont (Let op! Deze pont is tijdelijk uit de vaart i.v.m. maatregelen corona)

Op diverse zaterdagen en zondagen vaart de Grienduilfietspont als fietsveer tussen Biesboschcentrum Dordrecht en de Ottersluis. Daarmee is er een wandel- en fietsverbinding tussen de Hollandse en de Brabantse kant van Nationaal Park De Biesbosch. Een bezoek aan Biesbosch MuseumEiland in Werkendam is op deze manier een leuk fiets-uitje.  
De overtocht kost € 3,00 p.p. voor een enkele overtocht. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de pontschipper.


Vertrektijden van Biesboschcentrum Dordrecht naar Ottersluis


09.00 uur


10.30 uur


12.00 uur


14.00 uur


15.30 uur


Vertrektijden van Ottersluis naar Biesboschcentrum Dordrecht


09.30 uur


11.00 uur


12.30 uur


14.30 uur


16.00 uur

 Fietsen door de Nieuwe Dordtse Biesbosch

De Nieuwe Dordtse Biesbosch is een nieuw, gevarieerd natuur- en recreatiegebied dicht bij de stad Dordrecht. Het gebied ontwikkelt zich tot een Biesboschachtig landschap met een duurzaam, robuust watersysteem als basis. Het is een bijzonder gebied om met de fiets te verkennen. Combineer het eens met een bezoek aan Biesboschcentrum Dordrecht of Biesbosch MuseumEiland in Werkendam.
De Nieuwe Dordte Biesbosch heeft ook een boeiende eilandhistorie. Ontdek dit tijdens één van de PDF-bestandfietsroutes door de Nieuwe Dordtste Biesbosch die langs bijzondere plekken en bezienswaardigheden gaan!