Naar de inhoud
 
Home

Nieuws


 • Biesbosch Bijendag

  Kom met het hele gezin op woensdag 28 augustus a.s. tussen 11:00 en 16:00 uur naar de 'Biesbosch Bijendag'. Tijdens het evenement worden in en rondom het bezoekerscentrum allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Bekijk hoe de imker honing slingert, laat je schminken als een bij en ga zelf aan de slag met bijenwas. Nadat je alle activiteiten hebt gedaan en alle stempels hebt verzameld, ontvang je een cadeautje! Het reserveren van een stempelkaart is nodig voor deelname. Het aantal stempelkaarten (€ 2,50 per stuk) dienen tijdens de reservering te worden doorgegeven. Klik hier om te reserveren.

 • Werkzaamheden recreatiebos Hollandse Biesbosch gestart

  Vrijdag 9 augustus zijn de werkzaamheden gestart in het recreatiebos in de Hollandse Biesbosch, dat  ten prooi is gevallen aan essentaksterfte. In maart 2019 heeft Parkschap Nationaal Park De Biesbosch, eigenaar van het bos, het gebied afgesloten voor publiek. Er is gestart met het verwijderen van gevallen bomen en het rooien van de niet meer levensvatbare bomen. Het Parkschap wordt hierbij geadviseerd en ondersteund door de Coöperatie Bosgroep Midden Nederland. Lees hier meer over de essentaksterfte in de Hollandse Biesbosch en de werkzaamheden.

 • Fietsen door de Nieuwe Dordtse Biesbosch

  De Nieuwe Dordtse Biesbosch is een nieuw, gevarieerd natuur- en recreatiegebied dicht bij de stad Dordrecht. Het gebied ontwikkelt zich tot een Biesboschachtig landschap met een duurzaam, robuust watersysteem als basis. Tot 2017 was dit een landbouwgebied. Het is een bijzonder gebied om al wandelend of met de fiets te verkennen. Daarnaast heeft het een boeiende eilandhistorie. Ontdek dit tijdens één van de fietsroutes door de Nieuwe Dordtste Biesbosch die langs bijzondere plekken en bezienswaardigheden gaan!

 • Nieuw fietsoplaadpunt

  Sinds vandaag is het mogelijk om je fiets op te laden bij het fietsoplaadpunt, bij de fietsenstalling! Deze twee oplaadpunten zijn tijdens de openingstijden van Biesboschcentrum Dordrecht bruikbaar.

 • Wandel mee met Hartstocht de Biesbosch 2019!

  Maak op zaterdag 14 september a.s. een mooie wandeling door de Hollandse Biesbosch en steun hiermee de Hartstichting. Er zijn vijf verschillende routes mogelijk, allen door het prachtige gebied. De routes zijn beschikbaar in 5, 10, 15, 20 of 25 kilometer. Op elke route is er genoeg te zien en te beleven. Wandel over verharden en onverharde paden. Het landschap varieert tussen een polderlandschap en een Hollandse jungle van wilgenvloedbossen.  Klik hier voor meer informatie en om aan te melden.

 • Trouwen in de Hollandse Biesbosch

  Elkaar het ja-woord geven in de natuur? Dat kan vanaf 1 mei 2018 op een mooie plek in de Hollandse Biesbosch! Klik hier voor meer informatie.