Naar de inhoud
 
 
Home
Biesbosch Dordrecht
Biesboschcentrumdordrecht Activiteiten Wandelen/fietsen

Wandelen/fietsen

In de Biesbosch kun je heerlijk wandelen. Van een simpel ommetje over verharde paden tot een struintocht over ruige laarzenpaden. Het landschap is zeer gevarieerd. Oerhollandse polders, wilgenbossen, weides vol vogels.

Ga je van de verharde paden af, denk dan aan stevige schoenen of laarzen. Neem vooral ook je verrekijker en je camera mee, want in de Biesbosch valt altijd wel iets moois te spotten.


Honden

Wandel je graag in de Hollandse Biesbosch met je hond? Kijk dan in de folder PDF-bestand'Wandelen met honden' voor de regels.


Wandelgidsje

De wandelroutes in het recreatiegebied de Hollandse Biesbosch zijn gebundeld in een handig gidsje boordevol informatie over het gebied. Het boekje bevat zeven wandelingen variërend van 1,5 tot 5 km. Elke route wordt duidelijk beschreven en is voorzien van een overzichtelijk routekaartje. Het wandelgidsje is verkrijgbaar voor € 2,50 aan de balie.Overvaren met de pont

In de periode van april t/m oktober varen Zonnepont 7 en Grienduilfietspont in het

natuurgebied van de Hollandse Biesbosch.


Voetveer
Vaar met Zonnepont 7 naar het Griendmuseumpad. Tot in de jaren 50 van de 20ste eeuw bestond hier de griendcultuur. Griendwerkers waren zes dagen per week van huis om in de afgelegen gebieden van de Biesbosch te hakken, te zwoegen en te slepen met wilgentakken, riet en rijshout. Tijdens de wandeling kom je langs de Stenen Keet en Schrankkeet, waar vroeger de griendwerkers in overnachten. Je kunt op het Griendmuseumpad een wandeling van 5 km maken of de verkorte route van 1,5 km bewandelen. Een retourtje kost € 2,00 per persoon en kaartjes zijn verkrijgbaar bij het loket botenverhuur.


De pont vaart dagelijks tussen 09.15 en 16.45 uur elk half uur tijdens de openingstijden van het loket botenverhuur.


Fietspont
Op diverse zaterdagen en zondagen vaart de Grienduilfietspont als fietsveer tussen Biesboschcentrum Dordrecht en de Ottersluis. Daarmee is er een wandel- en fietsverbinding tussen de Hollandse en de Brabantse kant van Nationaal Park De Biesbosch. Een bezoek aan Biesbosch MuseumEiland in Werkendam is op deze manier een leuk fiets-uitje.  
De overtocht kost € 3,00 p.p. voor een enkele overtocht. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de pontschipper.

Vertrektijden van Biesboschcentrum Dordrecht naar Ottersluis


09.00 uur


10.30 uur


12.00 uur


14.00 uur


15.30 uur


Vertrektijden van Ottersluis naar Biesboschcentrum Dordrecht


09.30 uur


11.00 uur


12.30 uur


14.30 uur


16.00 uur