Naar de inhoud
 
 
Home

Nieuws


 • NL Doet actief in de Biesbosch

  Afgelopen vrijdag tijdens NL Doet 2018 hebben twee teams van vrijwilligers zich ingezet voor het onderhoud van de Hollandse Biesbosch. Er zijn veel werkzaamheden uitgevoerd, waaronder het knotten van wilgen en het BeverBos voorzien van nieuwe houtsnippers op de paden. De handen zijn flink uit de mouwen gestoken met een geslaagd eindresultaat!

 • Pontschipper(s) gezocht!

  Biesboschcentrum Dordrecht is op zoek naar vrijwilligers die als pontschipper wandelaars willen overzetten naar de overkant, het Griendmuseumpad, in de periode van april t/m oktober a.s. Heb je interesse?Bekijk dan voor meer informatie.

 • Nieuw informatiepaneel in Hollandse Biesbosch

  Sinds afgelopen zaterdag is het nieuwe informatiepaneel aan de Baanhoekweg met informatie over de Hollandse Biesbosch te bewonderen. Een grote kaart met afbeeldingen en korten teksten geven een schat aan informatie over natuur, cultuurhistorie en parkregels voor fietsers en wandelaars die zich willen oriënteren op een bezoek aan de Biesbosch en het Eiland van Dordrecht.

 • Heb jij de nieuwe activiteitenbrochure al?

  In de nieuwe activiteitenbrochure van 2018 staan allerlei leuke activiteiten die georganiseerd worden door Biesboschcentrum Dordrecht. Daarnaast zijn er ook een aantal nieuwe activiteiten dit jaar: 'Liniecrossers', 'Vroege vogeltocht' en 'Biesbosch Natuurtocht'. Wil jij deze brochure ook?Kom deze gratis afhalen bij Biesboschcentrum Dordrecht. Ook is het mogelijk om als ondernemer deze brochure uit te delen aan gasten en bezoekers. Stuur dan een mail naar: marketing.biesbosch@dordrecht.nl 

 • Word donateur van de Biesbosch met de Biespas

  Op 1 april 2017 lanceert Nationaal Park De Biesbosch de Biespas, een donateursprogramma ten behoeve van het toegankelijk en beleefbaar houden van de Biesbosch. Biespashouders dragen met hun donatie bij aan het behoud van goede recreatievoorzieningen en verdere ontwikkeling van het natuurgebied. De Biespas is het donateursprogramma van Nationaal Park De Biesbosch. Het is tevens een fysieke pas voor donateurs, waarmee zij voordelen genieten. Met een bijdrage van minimaal € 15,– per jaar steunen Biespashouders het Nationaal Park. Zij dragen zo bij aan het behoud van goede voorzieningen, zoals informatieborden, wandel- en fietspaden en aanlegsteigers. Met de verkregen donaties zetten Parkschap Nationaal Park De Biesbosch en Staatsbosbeheer zich in voor de ontwikkeling, de kwaliteit en het onderhoud van het natuurgebied en de bijbehorende recreatievoorzieningen.In ruil voor hun steun genieten Biespashouders allerlei voordelen. Zij ontvangen ieder seizoen aanbiedingen voor exclusieve Biesbosch belevenissen, zoals een tocht met de boswachter of bijzondere excursie en kortingen op onder andere bootverhuur, rondvaarten of horeca. Daarnaast krijgen zij regelmatig mailings met tips van de boswachter, leuke weetjes en inspiratie voor Biesbosch beleving, zoals alternatieve (wandel)routes en activiteiten met kinderen. De aanbiedingen en voordelen voor Biespashouders komen tot stand in samenwerking met betrokken ondernemers.Het doel van de Biespas is om de Biesbosch in de toekomst voor iedereen toegankelijk te houden. Jaarlijks zoeken tienduizenden bezoekers vertier en ontspanning in het natuurgebied. Om de Biesbosch te kunnen blijven beleven, moeten voorzieningen worden gemaakt en onderhouden. Wandelpaden en vaarroutes moeten toegankelijk blijven, aanlegsteigers moeten veilig blijven, bankjes moeten worden geplaatst en netjes blijven, borden moeten de juiste informatie bieden, routes