Naar de inhoud
 
 
Home

Nieuws


 • Geef je mening over de bezoekerscentra van Nationaal Park De Biesbosch

  Heb je één van onze bezoekerscentra of entreepoorten bezocht? Dan zijn wij erg benieuwd naar je mening! Met jouw hulp en input kunt je ervoor zorgen dat de faciliteiten in Nationaal Park De Biesbosch nog beter aansluiten bij je verwachtingen en behoeften. In juli en augustus vindt daarom een onderzoek plaats naar de tevredenheid van gasten die een bezoek hebben gebracht aan een van onze entreepoorten. Heb je Nationaal Park De Biesbosch of de bezoekerscentra nog niet bezocht? Ook dan is het voor ons waardevol te weten wat je verwachtingen zijn.   Wil je alsjeblieft hiervoor onderstaande enquête invullen? Dit kost je ongeveer 5 minuten.   Alvast heel hartelijk bedankt voor je medewerking.   Klik hier om de enquête te starten

 • Foto-expositie 'Een boswachter buiten 'zijn' territorium'

  Vanaf dinsdag 3 juli a.s. is de prachtige foto-expositie 'Een boswachter buiten 'zijn' territorium' van boswachter Jacques van der Neut te bezichtigen. Jacques van der Neut is boswachter in Nationaal Park De Biesbosch en heeft al 45 jaar passie voor (natuur)fotografie. Bij de expositie zijn foto's te zien die buiten 'zijn' territorium, de Biesbosch, zijn gemaakt. De boswachter reist in zijn vrije tijd heel de wereld over. Hij bezocht o.a. Gambia, Senegal, Inda en Wit-Rusland. Een selectie van prachtige foto's die hij tijdens al zijn reizen heeft gemaakt, is te bezichtigen in het bezoekerscentrum. De expositie is te zien tijdens de openingstijden van Biesboschcentrum Dordrecht.Bekijk hier alvast een preview waarbij Jacques van der Neut over de expositie vertelt!

 • Natuurwandeling in samenwerking met Parkhuis

  Biesboschcentrum Dordrecht organiseert in samenwerking met Het Parkhuis Dordrecht op diverse data een bijzondere wandeling, voor vitale mensen met een beginnende vorm van dementie. Wandel (duur 1,5 uur) in een klein gezelschap onder leiding van een Biesboschgids door natuur- en recreatiegebied de Hollandse Biesbosch. De gids vertelt onderweg van alles over de omgeving, de planten en dieren die er leven. Geniet volop van het seizoen waarin deze wandeling wordt georganiseerd. Na afloop staat er een kop koffie of thee klaar in 'huiscafé de Biestro'.   voor meer informatie en om aan te melden. Aanmelden voor deelname is nodig.

 • Trouwen in de Hollandse Biesbosch

  Elkaar het ja-woord geven in de natuur? Dat kan vanaf 1 mei 2018 op een mooie plek in de Hollandse Biesbosch! Klik hier voor meer informatie.

 • Pontschipper(s) gezocht!

  Biesboschcentrum Dordrecht is op zoek naar vrijwilligers die als pontschipper wandelaars willen overzetten naar de overkant, het Griendmuseumpad, in de periode van april t/m oktober a.s. Heb je interesse?Bekijk dan voor meer informatie.