Naar de inhoud
 
 
Home

Nieuws


 • Nieuw schoolprogramma 'De Jonge Griendwerker'

  Biesboschcentrum Dordrecht introduceert het nieuwe schoolprogramma ‘De Jonge Griendwerker’.De kinderen maken tijdens het lesprogramma kennis met de griendwerker van vroeger. Ze ervaren het leven, wonen en werken in de Biesbosch als een echte griendwerker. Tijdens het programma worden er door de leerlingen verschillende, voor de griendwerker onmisbare, onderdelen gebouwd zoals een brug en een schrankkeet. Aan het einde van het programma wordt er brood met lawaaisaus gegeten. Terwijl de lawaaisaus boven het vuur klaar wordt gemaakt, hoor je het knetteren.Het programma is bedoeld voor groep 7 & 8 en de brugklas van het voorgezet onderwijs en kan via deze link geboekt worden.

 • Expositie 'Vrije Biesbosch Expressies'

  De expositie 'Vrije Biesbosch Expressies' van Martin de Zeeuw is te bezichtigen in het bezoekerscentrum. Deze expositie bestaat uit olieverf schilderijen waar hij zijn persoonlijke vrije expressie in weergeeft. De Biesbosch is zijn inspiratiebron en is in zijn werk terug te zien.De expositie is te bezichtigen in het bezoekerscentrum tijdens openingstijden. De toegang is gratis.  

 • Ga mee met de Snertwandeling

  Maak een winterse wandeling vanaf Stayokay door de Hel- en Zuilespolder onder leiding van een Biesboschgids. Tijdens de wandeling wisselt het landschap voortdurend van weilanden en dijkjes die overgaan in bosgebied. De gids vertelt wat dit jaargetijde zo bijzonder maakt.  In de winter zijn juist veel sporen te ontdekken, doordat er weinig begroeiing is in het natuurgebied. Zie jij knaagsporen, een beverburcht of misschien wel glijsporen in de modder aan de waterkant?Na afloop staat er bij Stayokay Dordrecht een lekkere kom erwtensoep of een beker warme chocolademelk met slagroom klaar.Prijs: € 10,00 volwassenen, € 8,00 kinderen 4 t/m 16 jaarDe wandeling wordt voor kinderen onder de 4 jaar afgeraden. Duur: 2,5 uurData en tijden: Zaterdag 19 januari      13.30 – 16.00 uur  Zaterdag 9 februari       13.30 – 16.00 uur  Zaterdag 23 februari     13.30 – 16.00 uur   Startlocatie: Stayokay, Baanhoekweg 25 in DordrechtReserveren is noodzakelijk om teleurstelling te voorkomen.

 • Trouwen in de Hollandse Biesbosch

  Elkaar het ja-woord geven in de natuur? Dat kan vanaf 1 mei 2018 op een mooie plek in de Hollandse Biesbosch! Klik hier voor meer informatie.