Naar de inhoud
 
 
Home

Nieuws


  • Leuke activiteiten in de herfstvakantie

    Met de herfstvakantie voor de deur, heeft Biesboschcentrum Dordrecht weer een leuk activiteitenprogramma samengesteld met kinder- en gezinsactiviteiten. Leuk voor groot, klein, jong en oud. Er is genoeg te beleven in de Biesbosch!Ga mee met de herfstexcursie of een vaartocht door de Biesbosch op zoek naar bevers of pluis een braakbal van een (roof)vogel uit. met het volledige activiteitenaanbod. Meld je aan om zeker te zijn van je deelname!

  • Ga mee met Wetlandvaartocht tijdens 'Week van ons water'

    Ga op 21 oktober a.s. mee met de Wetlandvaartocht die tijdens de 'Week van ons water' georganiseerd wordt. Een leuke vaar- en wandelexcursie voor kinderen die volledig aansluit bij het thema water. Het programma bestaat uit een vaarttocht met de open fluisterboot naar het natuurontwikkelingsgebied Kort en Lang Ambacht/ De Ruigten den Peerenboom waar de dijk vanaf de rivier de Merwede is doorgestoken. Daar ga je van boord en maak je onder leiding van een Biesboschgids een wandeling. De gids vertelt onderweg het belang van waterbeheersing en getijdewerking. Daarna vaar je naar het Katse Gat waar je een wandeling van 45 minuten maakt. Terug aan boord is er koffie/ thee met een Beverkoek. Tijdens de Landelijke 'Week van ons water' van 18 tot met 25 oktober 2017 worden door heel Nederland leuke en leerzame activiteiten georganiseerd die raakvlak hebben met het water. Bekijk hier de poster met activiteiten uit de Drechtsteden.Datum: 21 oktober 2017 om 13.30-16.45 uurPrijs: € 15,- per persoon Reserveren wordt aanbevolen om teleurstelling te voorkomen.  

  • Herfstwandeling in samenwerking met Stayokay

    Op diverse zaterdagen in oktober en november a.s. organiseert Biesboschcentrum Dordrecht in samenwerking met Stayokay de 'Herfstwandeling'. Je maakt een wandeling onder leiding van een Biesboschgids door de Hel- en Zuilespolder, ondertussen vertelt hij wat dit jaargetijde zo bijzonder maakt. Je ziet hoe de natuur in een mooi kleurenpallet verandert en welke paddenstoelen tevoorschijn komen. Ervaar het typische herfstgevoel! Tijdens de wandeling wisselt het landschap voortdurend van weilanden, dijkjes, knotwilgen en riet, overgaand in bosgebied. Na afloop van de wandeling staat er een lekkere kom soep bij Stayokay klaar. Of een beker warme chocolademelk met slagroom voor degene die hier liever de voorkeur aan geven. Data en tijd: 14 en 21 oktober 2017 van 13.30 tot 16.00 uur                     18 november 2017 van 13.30 tot 16.00 uur