Naar de inhoud
 
Home
Biesbosch Dordrecht

Groepsactiviteiten

Lekker actief bezig in de natuur

 

De Biesbosch leent zich uitstekend om met een groep actief bezig te zijn.

 

Gezellig een dagje weg met vrienden of familieleden. Peddelend in een kano door de kronkelende kreekjes. Of met een gids in een fluisterbootje op zoek naar bijzondere plekjes die alleen over water te bereiken zijn.

 

Of ontdek het prachtige natuurgebied al wandelend, met of zonder gids. 

 

Biesboschcentrum Dordrecht heeft ook een ruim aanbod van groepsactiviteiten, waarbij samenwerking centraal staat. Deze zijn zeer geschikt voor een familie-, vrijgezellendag of voor een bedrijfsuitje.

 

In de ochtend vergaderen en in de middag actief bezig zijn? Combineer werk met actieve teambuilding en leer uw collega’s beter kennen.

 • Logo

  Groepsactiviteit- Crossingstochten

  Luister naar het indrukwekkende verhaal over de crossers in de Biesbosch!Speciaal in het thema 'Biesbosch 75 jaar bevrijdt' organiseert Biesboschcentrum Dordrecht verschillende crossingstochten als groepsactiviteit. Stap aan boord van de rondvaartboot, fluisterboot of stap in de kano en vaar langs bijzondere plekken in de Biesbosch die tijdens de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol hebben gespeeld. Gedurende de laatste maanden van de oorlog voerden liniecrossers oversteken uit om informatie, medicijnen en mensen te vervoeren. Varend door de kreken wordt (deels) de route van de crossers en de plaats waar de onderduikers verbleven gevaren. De Biesboschgids vertelt het indrukwekkende verhaal over verzet, onderduikers, liniecrossers, bezetting en bevrijding. In de winter van 1944-1945 vormde de Biesbosch grensgebied tussen bezet en bevrijd Nederland. Met de zogenaamde Liniecrossings werd een levensgevaarlijke verbinding tot stand gebracht tussen nog het bezette deel van Nederland en het deels bevrijde Brabant.

   
 • a

  Groepsactiviteit -Snippentocht

  Tijdens de Snippentocht ga je met een Biesboschgids op stap in een fluisterbootje. Drie uur varen en wandelen we door en langs kleine kreken, op zoek naar bijzondere vogels, bevers en planten. De route bepaal je zelf, in overleg met de gids. Maximaal voor 6 personen. Omdat wij met vrijwilligers werken, dient gidsbegeleiding ruim van tevoren aangevraagd te worden. Tip: Het is mogelijk om de Snippentocht uit te breiden met een biologisch lunchpakket.

   
 • a

  Groepsactiviteit -Wandelen op eigen gelegenheid

  Rondom het Biesboschcentrum kun je heerlijk wandelen. Er zijn asfaltpaden voor een simpel ommetje en onverharde paden voor groepen die daarop gekleed zijn. Het landschap is gevarieerd: een oer-Hollands polderlandschap aan de ene kant van het Biesboschcentrum, een Hollandse jungle van wilgenvloedbos aan de andere kant. Voor € 2,50 is een wandelgidsje beschikbaar met 7 wandelroutes in het recreatiegebied Hollandse Biesbosch. De meeste wandelingen starten bij het Biesboschcentrum en variëren in lengte van 1,5 tot 5 kilometer. Het Griendmuseumpad (5km) is een fraai natuurpad door grienden en wilgenvloedbos vlakbij het Biesboschcentrum. Om er te komen wordt je met Zonnepont 7, voetveer op zonne-energie, vanaf het Biesboschcentrum naar de overkant gebracht.

   
 • a

  Groepsactiviteit -Wandelen onder leiding van een gids

  Je kunt ook onder leiding van een Biesboschgids gaan wandelen. De gids vertelt je onderweg over het ontstaan en de cultuurhistorie van de Biesbosch en over de flora en fauna.Omdat wij met vrijwilligers werken, dient gidsbegeleiding ruim van tevoren aangevraagd te worden. De duur van de wandeling is afhankelijk van de gekozen route.

   
 • a

  Groepsactiviteit -Biesbosch fotozoektocht

  Aan de hand van foto's zoek je met een groepje een weg door de Biesbosch, op het water door het doolhof van kreken en op het land in recreatiegebied De Hollandse Biesbosch. Een uitdagend spel voor groepen, waarbij je vanalles te weten komt over de Biesbosch, de planten, de dieren en de cultuurhistorie. Het programma bestaat uit een deel per fluisterboot of kano (ca. 2 uur) en een deel te voet (ca. 1 uur). Voorafgaand, na afloop of als pauzeonderdeel kan koffie/ thee met iets lekkers of een lunch worden geserveerd in één van de horecagelegenheden. Voor grotere groepen kan een wisselprogramma voor meerdere kleine teams worden georganiseerd. Deze groepsactiviteit is alleen mogelijk tijdens het verhuurseizoen.

   
 • a

  Groepsactiviteit -Kanoën en wandelen met een cultuurhistorisch tintje

  Actief bezig zijn op het water, een wandeling door de natuur en een kijkje in de historie van de Biesbosch en het leven van de oude griendwerkers. Je kanoot op eigen gelegenheid naar de aanlegsteiger bij de Hoge Brug. Vanaf daar wandel je naar de Stenen Keet, een historisch griendwerkersonderkomen. Je wordt ontvangen door een gids, die je laat ervaren hoe de griendwerkers in de Biesbosch leefden en werkten. Vervolgens wandel je weer naar de kano's en peddel je via de smalle kreekjes terug. Voorafgaand of aansluitend, kun je genieten van koffie/thee met iets lekkers of een lunch. Alleen te boeken op zaterdag en woensdag gedurende het verhuurseizoen.

   
 • a

  Groepsactiviteit -Met de hele groep in een kano of fluisterbootje

  Wie de Biesbosch van dichtbij wil ervaren, stapt in een kajak, kano of fluisterboot. Met een groep door de kreken peddelen of fluistervaren is gezellig en uitdagend. Je krijgt een vaarkaart mee van het gebied, met daarop plekjes waar je kunt aanleggen voor een wandeling of een mooi uitzicht. Bekijk hier de verhuurtarieven. Wil je meer uitdaging onderweg? Bekijk dan de speciale fotozoektocht.