Naar de inhoud
 
Home
Biesbosch Dordrecht
Biesboschcentrumdordrecht Groepsarrangementen Vaartochten Sterling

Vaartochten Sterling

Beleef de natuur van heel dichtbij

 

De Sterling is een open elektrische fluisterboot op zonne-energie voor maximaal 40 personen. De boot is speciaal gebouwd om door de kleinere, ondiepe kreken te kunnen varen. Zo beleef je de Biesbosch van heel dichtbij. De fluisterboot maakt nauwelijks geluid. Je hoort het kabbelen van het water en het ruisen van het riet.

 

Bij slecht weer kan de boot met een zeil worden overdekt. De Sterling is helaas niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

 

Daarnaast is de Sterling ook per uur te huur zodat je vooraf, in overleg, je eigen vaarroute kunt bepalen.

Je vindt hieronder onze suggesties voor vaartochten waarbij je de meest idyllische plekken van de Hollandse Biesbosch te zien krijgt. 
 

Vaartochten met de Sterling zijn te combineren met koffie/thee en koek of een biologisch lunchpakket. Daarnaast biedt de Biesbosch bijzondere horecalocaties voor een heerlijke lunch of diner.


 

 • a

  Vaartocht- Rondje Hollandse Biesbosch

  Vanaf Biesboschcentrum Dordrecht zijn er verschillende routes mogelijk. Zo is bij hoog water de prachtige Boetesloot, een smalle kronkelige kreek, bevaarbaar, terwijl de Sterling bij laag water onder de brug van de Oudemanskil door kan varen. De schipper kan ook aanleggen bij de Mariapolder voor een bezoek aan de vogelhut. Het is mogelijk om de vaartocht uit te breiden met een wandeling, bijvoorbeeld in de Hel- en Zuilespolder. Dit is een oer-Hollands poldergebied met weilanden, dijkjes, knotwilgen en riet, overgaand in een bosgebied.

   
 • a

  Vaartocht -Griendmuseumpadtocht

  Na een vaartocht van ongeveer anderhalf uur langs ruige wilgenvloedbossen, kom je aan bij de Stenen Keet aan het Wantij. Deze oude griendwerkerskeet staat aan de rand van een fraai gebied met grienden en wilgenvloedbos. Je ontvangt een routebeschrijving waarmee je op eigen gelegenheid wandelt naar de aanlegsteiger van Zonnepont 7. Hier wordt je weer overgezet naar het Biesboschcentrum. Houd rekening met stevig schoeisel. Het Griendmuseumpad kan drassig zijn.

   
 • a

  Vaartocht -Griendkeettocht

  In een half uur vaar je naar een heringerichte griendkeet aan de rand van een op traditionele wijze onderhouden griend. Onderweg vertelt een Biesboschgids over het belang van het griendwerk voor de Biesbosch. In de keet wordt je ontvangen met koffie en koek door een echte griendwerker. Bij een knapperend vuur vertelt hij over het oude griendwerk. Met eigen ogen kun je zien hoe griendwerkers vroeger leefden en werkten. Vervolgens wandel je met gids over het Griendmuseumpad naar de aanlegsteiger van Zonnepont 7. Hier word je overgezet naar het Biesboschcentrum. Houd rekening met stevig schoeisel, het Griendmuseumpad kan erg drassig zijn. Dit programma is ook mogelijk in de vorm van een wisselprogramma voor maximaal 30 personen. Informeer naar de mogelijkheden.

   
 • a

  Vaartocht -Nieuwe natuurtocht

  Op deze tocht gaan Biesboschgidsen mee. Je vaart naar de voormalige landbouwpolder Kort en Lang Ambacht, nu een prachtig wetland waarop talloze vogels foerageren. Hier maak je met de gidsen een wandeling van één tot anderhalf uur. Terug aan boord is er koffie met Beverkoek.

   
 • Afbeelding Huiswaard

  Vaartocht -Huiswaardtocht

  Na een vaartocht van een half uur meert de boot af bij de Huiswaard. Onder leiding van Biesboschgidsen maak je een stevige wandeling over het dijkje rondom het natuurontwikkelingsgebied, waarin 1995 het getij vrij spel kreeg. Je ziet wat het getij in een paar jaar tijd met een populierenbos en een weiland kan doen. Halverwege langs de dijk is het uitzicht prachtig op de Nieuwe Merwede. Terug aan boord is er koffie met Beverkoek voor alle gasten.

   
 • Zwemmende bever

  Vaartocht -Beverarrangement

  Stap aan boord van de open fluisterboot en vaar door de prachtige omgeving van de Biesbosch. Kijk tijdens de vaartocht goed om je heen naar beversporen. Langs de waterkant kun je glijsporen in de modder of knaagsporen aan takken zien. Tijdens de vaartocht vertelt de gids aan boord van alles over deze knagers en hun leefomgeving. Onderweg ga je van boord voor een korte wandeling en ga je op zoek naar beversporen. Terug van de wandeling staat er een kop koffie met een beverkoek klaar en vaar je terug naar het bezoekerscentrum. Een unieke belevenis! In de schemering is de kans het grootst op een ontmoeting met een bever, maar deze knagers laten zich niet altijd zien. In de avond kan het wat fris zijn, warme kleding wordt dan ook aanbevolen.

   
 • Sterling

  Vaartocht -Vaartocht met de Sterling

  Vaar geruisloos met de open fluisterboot de Sterling, onder leiding van de schipper, tevens uw gids, door de prachtige natuur van de Biesbosch.