Spring naar inhoud

Dag van de Biodiversiteit - 15 mei

Heb jij een warm hart voor de natuur? Of wil je meer weten over het rijke planten- en dierenleven op ons prachtige Eiland van Dordrecht? Dan is het Weekend van de Biodiversiteit echt iets voor jou. Op 13, 14 en 15 mei kun je kiezen uit meer dan 50 boeiende activiteiten waarin je van alles leert over de natuur in Dordrecht. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Voor zowel de vroege vogels als de nachtvlinders.

Bij Biesboschcentrum Dordrecht zijn op zondag 15 mei diverse activiteiten.

Ga in de vroege ochtend mee met de Vroege Vogeltocht, een wandeling door de Hel- en Zuilespolder of met de Avontuurlijke Vogeltocht, met een fluisterbootje, en ontdek samen met de gids hoeveel vogels er actief zijn in het gebied.

In de avonduren kun je mee met de boswachter tijdens een wandeling of vaartocht om op zoek te gaan naar de vele soorten die 's avonds te ontdekken zijn in de Biesbosch.

Of wil je liever creatief bezig zijn? Schrijf dan in voor een schilderworkshop om de soorten van de Biesbosch op canvas vast te leggen.

Vanaf 22:00 kun je samen met de boswachter nachtvlinders spotten. De nachtvlinders komen op een verlicht doek af en laten zich mooi zien. In mei zijn al veel soorten actief waaronder de Lindepijlstaart. Naast bruine motten zijn er ook heel veel mooie en fel gekleurde nachtvlinders! Veel van deze fraaie soorten zijn in de Biesbosch te vinden!


poster