Naar de inhoud
 
Home
Biesbosch Dordrecht
Biesboschcentrumdordrecht Nieuws Ontdek het Griendmuseumpad

Ontdek het Griendmuseumpad

Vanaf 1 juli a.s. vaart de Zonnepont weer! Tussen 11.00 en 15.00 uur vertrekt de pont dagelijks elk half uur naar de overkant van het Moldiep, het Griendmuseumpad. Op het eiland kun je een prachtige wandeling door het natuurgebied maken over onverharde paden. I.v.m. met corona maatregelen geldt er éénrichtingsverkeer op het Griendmuseumpad. De looprichting wordt aan het begin van de route op een kaart aangegeven. Tijdens de wandeling kun je vogels spotten en met een beetje geluk zelfs beversporen ontdekken.


Ook kent het natuurgebied een rijke historie van de griendcultuur. Tot in de jaren 50 van de 20ste eeuw werkten en leefden hier griendwerkers. Zij waren zes dagen per week van huis om wilgen te hakken in de grienden. Onderweg kom je langs de Stenen Keet waar vroeger griendwerkers in overnachtten.  


Reserveren is niet nodig. Wel heb je een kaartje voor de overtocht nodig. Deze is bij de balie van het bezoekerscentrum verkrijgbaar voor € 2,00 (retour). I.v.m. corona maatregelen zijn er een beperkt aantal plekken op de pont beschikbaar. 


Griendmuseumpad