Naar de inhoud
 
Home

Evenementen

Er vinden jaarlijks diverse grote evenementen plaats in het recreatiegebied.


Biesboschcentrum Dordrecht organiseert ook elk jaar een aantal kleine evenementen in het recreatiegebied De Hollandse Biesbosch. Kijk voor data en tijden van de evenementen in de activiteitenkalender


Op stap met de schaapskudde

Woensdag 1 mei 2019
Op deze dag wandelt de schaapsherder met zijn kudde schapen door het recreatiegebied van de Hollandse Biesbosch. De aanvang is 10:30 uur en de tocht start om 11.00 uur vanaf het veld achter Biesboschcentrum Dordrecht. Je kunt met de kudde meelopen en ervaren hoe het is om schaapsherder te zijn.


De herder vertelt allerlei leuke weetjes en kinderen kunnen voor € 5,00 hun herdersdiploma behalen door leuke speelse activiteiten uit te voeren. De honden van de herder demonstreren hoe zij de schaapskudde bij elkaar houden.


Halverwege de wandeling kan er even uitgerust worden tijdens een picknick. Lunchpakketten hiervoor kunnen voor € 6,50 p.p. bij reservering van deelname worden besteld. Rond 16.00 uur eindigt de wandeling weer bij Biesboschcentrum Dordrecht en krijgen kinderen hun diploma's uitgereikt.


Het evenement is gratis toegankelijk, desondanks is aanmelden noodzakelijk voor deelname. Dit kan per mail via: info.biesbosch@dordrecht.nl . Geef hierbij ook aan of je een herdersdiploma en/of lunchpakket wil bestellen voor deze dag.  


Biesbosch Bijendag
Woensdag 28 augustus 2019
Op deze dag worden in en rondom het bezoekerscentrum allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Kijk hoe de imker honing slingert, laat je schminken als een bij en ga zelf aan de slag met bijenwas. Nadat je alle activiteiten hebt gedaan en alle stempels hebt verzameld, ontvang je een cadeautje waarmee je de wilde bij kunt helpen!


Prijs: € 2,50 per stempelkaart


Het reserveren van een stempelkaart is nodig voor deelname.

Het aantal stempelkaarten dienen tijdens de reservering te worden doorgegeven. 


Verhuur evenemententerreinen

Wil je zelf een activiteit of festiviteit organiseren? De evenemententerreinen zijn te huur. Klik hier voor meer informatie.