Naar de inhoud
 
Home
Biesbosch Dordrecht
Biesboschcentrumdordrecht Schoolprogramma's

Schoolprogramma's

Gezien de huidige situatie is het niet mogelijk om een schoolprogramma te boeken. Momenteel wordt bekeken onder welke voorwaarden de educatieve programma's weer opgestart kunnen worden. Naar verwachting is dit in september.

 

De reeds ingestuurde aanmeldingen hebben nog geen bevestiging ontvangen.

Deze volgen zodra de educatieve programma's gereed zijn.

 

Houd de website in de gaten voor actuele informatie.

 


Kinderen leren het meest over de natuur door naar buiten te gaan en zelf de natuur te ontdekken. Waar kan dat beter dan in de Biesbosch? Struinen over spannende paadjes, door bossen en rietvelden is voor elk kind een leerzaam avontuur.

Nationaal Park De Biesbosch biedt een uitgebreid educatief programma vanuit de bezoekerscentra in Drimmelen, Werkendam en Dordrecht.

 

Bij het ontwikkelen van de schoolactiviteiten zijn wij uit gegaan van het principe 'ontdekkend leren', waarbij natuurbeleving voorop staat. Alle activiteiten doen een beroep op het hoofd (kennis en inzicht), het hart (betrokkenheid) en de handen (vaardigheden) van de leerlingen. Zij worden gestimuleerd om de natuur te onderzoeken Ć©n van de natuur te genieten. De activiteiten worden begeleid door speciaal hiervoor opgeleide schoolgidsen.

 

De lesprogramma's voor het basisonderwijs zijn inpasbaar binnen het natuuronderwijs of wereldoriƫntatie programma voor basisscholen.


Bekijk hier een impressie van het  PDF-bestand'Educatief Jaarprogramma voor het basisonderwijs 2019-2020'.

Klik hier voor het volledige aanbod van schoolprogramma's vanuit Biesboschcentrum Dordrecht. 


Wil je een spreekbeurt of werkstuk maken over bevers of over de Biesbosch in het algemeen? Download dan hier de informatieboekjes.