Spring naar inhoud

Wandelen en fietsen

In de Biesbosch kun je heerlijk wandelen. Van een simpel ommetje over verharde paden tot een struintocht over ruige laarzenpaden. Het landschap is zeer gevarieerd. Oerhollandse polders, wilgenbossen, weides vol vogels. Ga je van de verharde paden af, denk dan aan stevige schoenen of laarzen. Neem vooral ook je verrekijker en je camera mee, want in de Biesbosch valt altijd wel iets moois te spotten.


wandelen

Wandelgidsje

De wandelroutes in het recreatiegebied de Hollandse Biesbosch zijn gebundeld in een handig gidsje met informatie over het gebied. Het boekje bevat zeven wandelingen variërend van 1,5 tot 5 km. Elke route wordt duidelijk beschreven en is voorzien van een overzichtelijk routekaartje. Het wandelgidsje is verkrijgbaar voor € 2,50 aan de balie.


Honden

In een groot gedeelte van de Hollandse Biesbosch zijn honden welkom, aangelijnd of los. In bepaalde delen is de hond niet toegestaan. Dit is nodig om de natuur te beschermen en de rust van dieren en andere bezoekers niet te verstoren.
Wil je weten waar je met de hond kunt wandelen? Bekijk dan de folder PDF-bestandWandelen met honden voor de regels.

Voetveer naar het Griendmuseumpad

In de periode van 29 maart april t/m 31 oktober vaart Zonnepont 7 naar het Griendmuseumpad. De pont vaart dagelijks elk half uur van 9.15 tot 15.15 uur naar het Griendmuseumpad. De laatste pont terug gaat om 16.45 uur. De kosten voor een retourtje met Zonnepont 7 zijn:

Volwassenen - €3
Kinderen (4 t/m 16 jaar) - €2
Hond - €2

Je kunt op het Griendmuseumpad een wandeling van 5 km maken of de verkorte route van 1,5 km bewandelen. Het is een prachtig natuurpad met een rijke cultuurhistorie. Tot in de jaren 50 van de 20ste eeuw bestond hier de griendcultuur. Griendwerkers waren zes dagen per week van huis om in de afgelegen gebieden van de Biesbosch te hakken, te zwoegen en te slepen met wilgentakken, riet en rijshout. Tijdens de wandeling kom je langs de Stenen Keet en Schrankkeet, waar vroeger de griendwerkers in overnachten. 

Fietsen

Bij de informatiebalie is het kaartje ‘Waar naartoe in de Biesbosch’ verkrijgbaar. Hiermee stippel je zelf een route uit langs de fietsknooppunten en lees je meer over de interessante bezienswaardigheden en horeca die je op de routes tegenkomt. Of download het kaartje ‘Waar naartoe in de Biesbosch’.