Naar de inhoud
 
Home

Nieuws


 • Bereikbaarheid bezoekerscentrum

  Op 6 augustus a.s. start Rijkswaterstaat met het groot onderhoud van de N3. Dit zal tot eind 2021 gaan duren. Gedurende deze periode (ook in weekenden) kan er verkeershinder ondervonden worden op weg naar Biesboschcentrum Dordrecht door wegafsluiten en omleidingen. Bekijk vooraf aan de reis de actuele informatie en houd rekening met extra reistijd.Kijk voor meer informatie over het project en voor reisinformatie op www.n3werkzaamheden.nl of www.dordrechtonderweg.nl .

 • Rondvaarten door de Biesbosch

  Beleef de Biesbosch vanaf het water! Stap aan boord van de openfluisterboot de Sterling en geniet van de prachtige omgeving. Ga mee met de vaartocht 'Rondje Hollandse Biesbosch' en/of de 'Midzomeravondtocht'. Tijdens het Rondje Hollandse Biesbosch vaar je o.a. door de kreken en ervaar je de Hollandse jungle vanaf het water. Kijk goed om je heen, er is altijd wel iets te zien. Met een beetje geluk zie je een ijsvogel voorbij flitsen of kun je beversporen aan de waterkant ontdekken. Tijdens de 1 uur durende vaartocht is de schipper de gids en vertelt van alles over het gebied. Wil je de Biesbosch tijdens de schemering ervaren? Ga dan mee met de Midzomeravondtocht in juli, augustus en begin september. Tijdens de 1,5 uur durende vaartocht geniet je van het kabbelende water in de rustige avonduren. Wie weet kom je wel een bever tegen! Vergeet je verrekijker niet mee te nemen. Bekijk hier de activiteitenkalender voor actuele data, tijden en om te reserveren.  

 • Eropuit in de zomervakantie!

  Het schooljaar is voorbij gevlogen en de zomervakantie staat alweer voor de deur. Veel kinderen zullen de vakantie dit jaar in eigen land beleven, maar dat hoeft zeker niet saai te zijn! Ben je op zoek naar inspiratie om met kinderen erop uit te gaan? Bekijk dan om zelf op avontuur te gaan in de Biesbosch.

 • Ontdek het Griendmuseumpad

  Vanaf 1 juli a.s. vaart de Zonnepont weer! Tussen 11.00 en 15.00 uur vertrekt de pont dagelijks elk half uur naar de overkant van het Moldiep, het Griendmuseumpad. Op het eiland kun je een prachtige wandeling door het natuurgebied maken over onverharde paden. I.v.m. met corona maatregelen geldt er éénrichtingsverkeer op het Griendmuseumpad. De looprichting wordt aan het begin van de route op een kaart aangegeven. Tijdens de wandeling kun je vogels spotten en met een beetje geluk zelfs beversporen ontdekken.Ook kent het natuurgebied een rijke historie van de griendcultuur. Tot in de jaren 50 van de 20ste eeuw werkten en leefden hier griendwerkers. Zij waren zes dagen per week van huis om wilgen te hakken in de grienden. Onderweg kom je langs de Stenen Keet waar vroeger griendwerkers in overnachtten.  Reserveren is niet nodig. Wel heb je een kaartje voor de overtocht nodig. Deze is bij de balie van het bezoekerscentrum verkrijgbaar voor € 2,00 (retour). I.v.m. corona maatregelen zijn er een beperkt aantal plekken op de pont beschikbaar. 

 • Dieke Venema winnaar kunstproject Baanhoekweg Biesbosch

  Beeldend kunstenaar Dieke Venema (29) gaat aan de slag met het realiseren van haar idee ‘Rond, Rood, Staart’. De selectiecommissie koos haar ontwerp voor een op de Biesbosch geïnspireerd kunstwerk. Het uitgangspunt van het kunstwerk is dat de Baanhoekweg de oprijlaan wordt naar de Biesbosch. Een verrassende route dieverandert met de seizoenen: luchtig, maar wel één geheel.‘Fris, vrolijk, kleurrijk, divers en een goede aansluiting met bewoners, bedrijven en verenigingen op de Staart waaronder Vogelvereniging De Volière en de Bijenhoudersvereniging. Bovendien biedt het idee nog volop mogelijkheden tot uitbreiding.’  Zo oordeelde de selectiecommissie, met daarin een afvaardiging van het Dordrechts Museum, Gemeente Dordrecht, bewoners, Cirkellab, Uitvoeringscoalitie Waterdriehoek, Nationaal Park De Biesbosch en projectleider Lotti Hesper van Stichting voor de Werkplaats.Eend, blauwborst en spechtVenema heeft de langgerekte Baanhoekweg verdeeld in drie zones met drie verschillende vogels als uitgangspunt. De eerste zone, de zon en de grondelende eend, start bij de afslag van de N3 en loopt tot het afvalbrengstation. Daar komen onder andere ronde gele nestkastjes. Zone 2 start ter hoogte van de silo van Evides. Een levensgrote muurschildering van de blauwborst is hier een onderdeel. De derde zone, grote bonte specht, is bij het viaduct waar ook de golfclub zit. Het viaduct wordt beschilderd en er verschijnen wandsculpturen. Dit moet overigens nog afgestemd worden met de eigenaren, maar er is goede hoop op een samenwerking om van de Baanhoekweg iets moois te maken. Daarnaast is er nog een mobiele zone in de vorm van een sticker van de staart van de blauwborst voor op auto’s of vrachtwagens. Een clubsticker die de bewoners en bedrijven verbindt met het kunstproject. Kleurrijke bloemenweides verbinden de zones met el