Naar de inhoud
 
Home

Nieuws


  • Ontdek het 'Verhaal van de Biesbosch Liniecrossers'

    Ga mee met de vaartocht het 'Verhaal van de Biesbosch Liniecrossers'. Stap aan boord van de overdekte rondvaartboot en vaar langs bijzondere plekken in de Biesbosch die tijdens de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol hebben gespeeld. Gedurende de laatste maanden van de oorlog voerden liniecrossers oversteken uit om informatie, medicijnen en mensen te vervoeren. Je vaart de route van de crossers en komt langs plekken waar onderduikers verbleven. De Biesboschgids vertelt het indrukwekkende verhaal over verzet, onderduikers, liniecrossers, bezetting en bevrijding. Data en tijdenZa. 8 februari 15.00-17.30 uurZa. 22 februari 15.00 -17.30 uur Za. 7 maart 13.30-16.00 uur Za. 21 maart 14.00 -16.30 uurAanmelden is nodig voor deelname. Klik hier om te reserveren. Biesboschcentrum Dordrecht organiseert ook crossingstochten met fluisterbootjes en kano's in de periode oktober 2019 tot mei 2020, de maanden waarin de bevrijding van zuid naar noord 75 jaar geleden plaatsvond. Klik hier voor meer informatie over de crossingstochten.

  • Ga mee met de Snertwandeling

    Ga mee met de Snertwandeling en beleef het seizoen! Maak onder leiding van de Biesboschgids een wandeling naar de Hel- en Zuilespolder. Het landschap wisselt voortdurend van weilanden, dijkjes die overgaan in bosgebied. Doordat er minder begroeiing is, zijn vogels en sporen beter te zien!  Na afloop staat er bij Stayokay een lekkere kom soep klaar of een beker warme chocolademelk. Reserveren is nodig voor deelname.

  • Werkzaamheden recreatiebos Hollandse Biesbosch gestart

    Vrijdag 9 augustus zijn de werkzaamheden gestart in het recreatiebos in de Hollandse Biesbosch, dat  ten prooi is gevallen aan essentaksterfte. In maart 2019 heeft Parkschap Nationaal Park De Biesbosch, eigenaar van het bos, het gebied afgesloten voor publiek. Er is gestart met het verwijderen van gevallen bomen en het rooien van de niet meer levensvatbare bomen. Het Parkschap wordt hierbij geadviseerd en ondersteund door de Coƶperatie Bosgroep Midden Nederland. Lees hier meer over de essentaksterfte in de Hollandse Biesbosch en de werkzaamheden.