Naar de inhoud
 
Home

Nieuws


 • Leuke activiteiten in meivakantie

  In de meivakantie, van 19 april t/m 5 mei a.s. is er veel te beleven bij Biesboschcentrum Dordrecht. Ook zijn er leuke kinder- en gezinsactiviteiten! de poster met het programma. Bekijk hier de activiteitenkalender voor actuele tijden, meer informatie en om je aan te melden.

 • De Biesbosch in tv-programma Het Klokhuis

  Het Klokhuis maakt een zevendelige serie over de nationale parken in Nederland. In deze serie gaan Pascal, Janouk en Sosha op ontdekkingstocht in de natuur, waaronder in Nationaal Park De Biesbosch. In Nederland vind je veel diversiteit aan natuur wat onder andere te zien is in de nationale parken, met rijkdom aan plant- en diersoorten. Voor prachtige, wilde natuurparken hoef je Nederland dus helemaal niet uit! In de aflevering van Nationaal Park De Biesbosch krijg je te zien wat er zo bijzonder is aan dit nationaal park. Janouk gaat met een kano op expeditie in de Biesbosch en boswachter Thomas neemt haar mee naar een beverburcht. Ze overnachten in een tentje in een verwilderd bos en de volgende ochtend gaan ze op zoek naar visarenden en de gigantische zeearend.De uitzending over Nationaal Park De Biesbosch is op 23 april te zien om 18.40 uur op NPO Zapp.

 • Natuurwandeling in samenwerking met Parkhuis

  Biesboschcentrum Dordrecht organiseert in samenwerking met Het Parkhuis Dordrecht op diverse data een bijzondere wandeling, voor vitale mensen met een beginnende vorm van dementie. Wandel (duur 1,5 uur) in een klein gezelschap onder leiding van een Biesboschgids door natuur- en recreatiegebied de Hollandse Biesbosch. De gids vertelt onderweg van alles over de omgeving, de planten en dieren die er leven. Geniet volop van het seizoen waarin deze wandeling wordt georganiseerd. Na afloop staat er een kop koffie of thee klaar in 'huiscafĂ© de Biestro'.   voor meer informatie en om aan te melden. Aanmelden voor deelname is nodig.

 • Afsluiting deel recreatiebos Hollandse Biesbosch door boomsterfte

  Parkschap Nationaal Park De Biesbosch sluit met ingang van 18 februari 2019 een bosgebied in recreatiegebied de Hollandse Biesbosch. De bomen in dit stukje bosgebied, voornamelijk essen, zijn aangetast door een parasiet, waardoor er boomsterfte aan het optreden is. Aangetaste bomen zijn een voedingsbron voor schimmels, zoals de honingzwam, die steeds meer verschijnt aan de stammen van de bomen in dit stuk bos. De honingzwam vestigt zich aan de voet van zieke bomen en versnelt het proces van verrotting van wortels en stam. De langzaam afstervende boom wordt instabiel en valt uiteindelijk om. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties als het bos voor bezoekers toegankelijk zou blijven. Parkschap Nationaal Park De Biesbosch heeft daarom besloten om het bos te sluiten voor publiek. Er lopen diverse onverharde wandelpaden en gemarkeerde routes door het bos, die tot nader order niet meer bereikbaar zijn. Het bos wordt afgezet met hekken. Borden zullen het publiek informeren over de reden van afsluiten en het gevaar van betreden. Kan ik er wandelen als het gebied is afgesloten?Nee, zolang dit stuk bos is afgesloten kun je er niet wandelen. De groene wandelroute is dus tijdelijk niet in zijn geheel te lopen. Wel kun je om het bos heen wandelen via de verharde paden. Wanneer starten de opruimwerkzaamheden?In de zomer van 2019 wordt gestart met het verwijderen van takken en gevallen bomen en het rooien van aangetaste bomen. Deze ingrijpende werkzaamheden kunnen pas dan plaatsvinden, omdat de grond tot die tijd te drassig is en hierdoor overmatige schade aan grond en paden zou worden aangericht. Hoewel de werkzaamheden dus pas in de zomer starten, wordt het gebied uit veiligheidsoverweging al wel afgesloten voor publiek.  Levert de boomziekte gevaar op voor mens en dier?

 • Trouwen in de Hollandse Biesbosch

  Elkaar het ja-woord geven in de natuur? Dat kan vanaf 1 mei 2018 op een mooie plek in de Hollandse Biesbosch! Klik hier voor meer informatie.