Naar de inhoud
 
Home

Nieuws


 • Boswerkzaamheden bij de zwemplas

  Grenzend aan de zwemplas de Merwelanden ligt een strook bos. Vanaf 26 juli zullen hier werkzaamheden plaatsvinden waardoor er mogelijk overlast ervaren kan worden. Het afgelopen jaar waaiden met name bij de populieren zware takken af of de bomen waaiden compleet om. In het bosperceel zijn de bomen welke een direct gevaar vormen voorzien van een oranje stip. Bomen dieper in de bosvakken welke bij takbreuk of omvallen geen direct gevaar opleveren voor de veiligheid van gebruikers worden zoveel mogelijk gelaten voor wat het is. De werkzaamheden starten op 26 juli. Uiteraard zal er alles aangedaan worden om tijdens de zaagwerkzaamheden de veiligheid van bezoekers te garanderen. Enige overlast voor bezoekers van de zwemplas Merwelanden is daarmee niet uit te sluiten.

   
 • Vlog officiële opening Biesboschcentrum Dordrecht

  Op 25 juni j.l. opende burgemeester Wouter Kolff het vernieuwde Biesboschcentrum. De burgemeester en wethouder Marco Stam bezochten de nieuwe interactieve tentoonstelling. Kinderburgemeester Lucas had de eer om het opgeknapte BeverBos te openen. Door de coronamaatregelen was het niet mogelijk om partners en inwoners van Dordrecht uit te nodigen, daarom is er een manier bedacht om iedereen alsnog bij dit feestelijke moment te betrekken! Vlogster Vera Britt heeft alles op camera vastgelegd.   Bekijk de vlog hier!

   
 • Biesboschcentrum Dordrecht officieel geopend!

  Burgemeester Wouter Kolff opende 25 juni j.l. officieel het vernieuwde Biesboschcentrum! Een bijzonder moment, waarbij ook het nieuwe logo werd onthuld. De burgemeester kreeg samen met wethouder Marco Stam een rondleiding door de nieuwe interactieve tentoonstelling. Kinderburgemeester Lucas had de eer om het opgeknapte BeverBos te openen.  Vanwege de coronamaatregelen was het niet mogelijk om partners en inwoners van Dordrecht uit te nodigen. Daarom is er een manier bedacht om iedereen toch mee te nemen in dit moment. Vlogster Vera Britt heeft alles op camera vastgelegd. Begin juli wordt deze vlog gedeeld op de website en social media van Biesboschcentrum Dordrecht.  Biesboschcentrum Dordrecht is dagelijks geopend. Bezoek het vernieuwde bezoekerscentrum en kijk je ogen uit! Ontdek de nieuwe tentoonstelling waarbij vijf Biesboschthema's aan bod komen: waterrijk, plantenpracht, beversporen, vogelparadijs en het Biesboschverleden. Elk thema heeft zijn eigen route en kleur. Aan het einde van de paden zijn er tips om naar buiten te gaan, want de Biesbosch echt beleven doe je buiten in de natuur! Rondom het bezoekerscentrum is ook veel te ontdekken! Tijdens de beverspeurtocht (verkrijgbaar bij de balie) in het BeverBos kom je van alles te weten over deze knagers. Wil je nóg meer avontuur? Bezoek dan het naastgelegen Klimbos, om de Biesbosch al klimmend en klauterend te ontdekken. Tot slot kun je bij het Biesboschcafé terecht voor wat lekkers.Bekijk hier de openingstijden.   Wanneer het weer mogelijk is, wil Biesboschcentrum Dordrecht graag een feestelijk evenement voor partners en de inwoners van Dordrecht organiseren.

   
 • 'Wij maken Dordt' op bezoek

  'Wij maken Dordt' laat zien wat er allemaal te beleven is in Dordrecht, een stad dat al 800 jaar oud is. Daar kan een bezoek aan Biesboschcentrum Dordrecht niet aan ontbreken met een vernieuwd bezoekerscentrum en een interactieve tentoonstelling. Ook buiten is er van alles te beleven! Nieuwsgierig? Bekijk hier het filmpje dordrecht.nl/wijmakendordt

   
 • Toppie viert feest in de Biesbosch!

  Hoera het Biesboschcentrum is weer open! Daarom viert Toppie Dordrecht op woensdag 30 juni een spetterend feestje in en rondom het compleet vernieuwde centrum.Water is heel belangrijk voor de Biesbosch, zonder water was dit bijzondere gebied er nooit geweest. Tijdens deze activiteitenmiddag beleef je het water in de Biesbosch op allerlei manieren!Ontdek bijvoorbeeld het leefgebied van de bevers vanuit de lucht in het Klimbos. Samen met een instructeur volg je een van de spannende juniorroutes! Natuurlijk nemen we ook een kijkje onderwater! Met een schepnet, zoekkaart en loeppotje kom je erachter wat er allemaal leeft onder het wateroppervlak.  Trek daarna je laarzen aan en stamp door de modder op het Laarzenpad. Tijdens een van de speurtochten leer je nog meer over dit bijzondere natuurgebied en alle planten en dieren die er wonen.De activiteitenmiddag start om 13.30 uur en eindigt om 17.30 uur. Alle activiteiten vinden plaats rondom het Biesboschcentrum aan de Baanhoekweg in Dordrecht. Er is plaats voor ongeveer 50 kinderen ( 6 t/m12 jaar) en deelname is gratis. We vragen je wel je vooraf aan te melden door te mailen naar em.baars@dordrecht.nl .Let op: i.v.m. de coronamaatregelen is het niet toegestaan om als ouder/verzorger bij je kind te blijven tijdens de activiteiten. Alle activiteiten vinden plaats in kleine groepjes en worden door professionals begeleid. Uiteraard mag je wel in de buurt blijven en een wandeling maken of lekker op het terras gaan zitten.