Naar de inhoud
 
Home

Nieuws


 • Leuke activiteiten in de voorjaarsvakantie

  In de voorjaarsvakantie, 21 februari t/m 1 maart, is bij Biesboschcentrum Dordrecht veel te beleven!Ga mee met de gezinsexcursie 'Wintervogels in de Biesbosch'of 'Speuren naar sporen'. Maak onder leiding van de gids een voorjaarswandeling door het gebied. Ook is er speciaal voor kinderen de activiteit 'Braakballen pluizen'. Pluis de braakbal uit en ontdek wat voor resten er allemaal in verborgen zijn, zoals botjes en veren. Wil je liever genieten van de rustige omgeving? Ga dan mee met de vaartocht 'Winters Rondje Hollandse Biesbosch'. Bekijk hier het volledige activiteitenoverzicht en om te reserveren.Reserveren is nodig om deel te nemen. 

 • Activiteitenbrochure 2020

  Wil jij weten wat voor leuke activiteiten, excursies en rondvaarten er dit jaar georganiseerd worden bij Biesboschcentrum Dordrecht? Kom dan langs en neem de activiteitenbrochure mee! Of bekijk de activiteitenkalender voor het actuele aanbod en om te reserveren.  Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor een familie- en bedrijfsuitje?Klik dan hier voor meer informatie.

 • Ga mee met de Snertwandeling

  Ga mee met de Snertwandeling en beleef het seizoen! Maak onder leiding van de Biesboschgids een wandeling naar de Hel- en Zuilespolder. Het landschap wisselt voortdurend van weilanden, dijkjes die overgaan in bosgebied. Doordat er minder begroeiing is, zijn vogels en sporen beter te zien!  Na afloop staat er bij Stayokay een lekkere kom soep klaar of een beker warme chocolademelk. Reserveren is nodig voor deelname.

 • Ontdek het 'Verhaal van de Biesbosch Liniecrossers'

  Ga mee met de vaartocht het 'Verhaal van de Biesbosch Liniecrossers'. Stap aan boord van de overdekte rondvaartboot en vaar langs bijzondere plekken in de Biesbosch die tijdens de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol hebben gespeeld. Gedurende de laatste maanden van de oorlog voerden liniecrossers oversteken uit om informatie, medicijnen en mensen te vervoeren. Je vaart de route van de crossers en komt langs plekken waar onderduikers verbleven. De Biesboschgids vertelt het indrukwekkende verhaal over verzet, onderduikers, liniecrossers, bezetting en bevrijding. Data en tijdenZa. 8 februari 15.00-17.30 uurZa. 22 februari 15.00 -17.30 uur Za. 7 maart 13.30-16.00 uur Za. 21 maart 14.00 -16.30 uurAanmelden is nodig voor deelname. Klik hier om te reserveren. Biesboschcentrum Dordrecht organiseert ook crossingstochten met fluisterbootjes en kano's in de periode oktober 2019 tot mei 2020, de maanden waarin de bevrijding van zuid naar noord 75 jaar geleden plaatsvond. Klik hier voor meer informatie over de crossingstochten.

 • Lezing Anja van der Starre- Merwedegijzelaars

  Luister op 21 maart a.s. naar het indrukwekkende verhaal van Anja van der Starre over de Merwedegijzelaars in de Tweede Wereldoorlog. Eén van deze Merwedegijzelaars was haar vader. Anja zet zich in om het verzwegen regiodrama te vertellen en geeft hierover een lezing bij Biesboschcentrum Dordrecht. Aansluitend kun je mee met de vaartocht 'Het verhaal van de Liniecrossers'. Klik hier voor meer informatie en om te reserveren. 

 • Overdekt varen door de Hollandse Biesbosch

  In februari en maart vaart de overdekte en verwarmde rondvaartboot La Silence door de Hollandse Biesbosch. Door de geringe diepgang van de elektrische boot vaar je door de smalle kreken van de Biesbosch. Stap aan boord en geniet van het winterse landschap. Een unieke ervaring om het gebied vanaf het water te ontdekken! Bekijk hier het actuele overzicht van rondvaarten in de activiteitenkalender. 

 • Werkzaamheden recreatiebos Hollandse Biesbosch gestart

  Vrijdag 9 augustus zijn de werkzaamheden gestart in het recreatiebos in de Hollandse Biesbosch, dat  ten prooi is gevallen aan essentaksterfte. In maart 2019 heeft Parkschap Nationaal Park De Biesbosch, eigenaar van het bos, het gebied afgesloten voor publiek. Er is gestart met het verwijderen van gevallen bomen en het rooien van de niet meer levensvatbare bomen. Het Parkschap wordt hierbij geadviseerd en ondersteund door de Coöperatie Bosgroep Midden Nederland. Lees hier meer over de essentaksterfte in de Hollandse Biesbosch en de werkzaamheden.