Naar de inhoud
 
Home

Nieuws


  • Biesboschcentrum Dordrecht vanaf 2 juni open!

    Het bezoekerscentrum is vanaf 2 juni weer open van dinsdag t/m zondag tussen 09.00 en 17.00 uur.  Om uw bezoek aan het Biesboschentrum veilig en verantwoord te laten verlopen, hanteren wij de richtlijnen van het RIVM, de overheid en de Gemeente Dordrecht. Het bezoekerscentrum De balie is geopend voor het verstrekken van informatie en u bent welkom in de Groenwinkel. Het is niet mogelijk om de tentoonstelling te bezoeken. Klik voor de maatregelen die gelden tijdens uw bezoek aan de Biesbosch. De activiteiten Tot nader bericht vinden er geen excursies en rondvaarten plaats. Ook is het niet mogelijk om gebruik te maken van pont de Grienduil naar de Ottersluis en Zonnepont 7 naar het Griendmuseumpad. De verhuur Het reserveren van een fluisterbootje, roeiboot, kano of sup is alleen online mogelijk. Klik voor de maatregelen die gelden voor de verhuur.

  • Genomineerden kunstproject Baanhoekweg Biesbosch

    De Baanhoekweg in Dordrecht wordt de oprijlaan naar de Hollandse Biesbosch. Met dit uitgangspunt nodigde Stichting voor de Werkplaats kunstenaars uit om een ideeschets te maken voor een op de Biesbosch geïnspireerd kunstwerk. Uit de 61 inzendingen zijn er drie kunstenaars genomineerd.   De selectiecommissie, bestaande uit het Dordrechts Museum, Gemeente Dordrecht, bewoners, Cirkellab, Uitvoeringscoalitie Waterdriehoek en Nationaal Park De Biesbosch stonden voor een grote uitdaging met ruim 60 inzendingen. Na intensief overleg zijn de volgende kunstenaars genomineerd: Mirte van Laarhoven & Bruno Vermeersch met ‘Bevroren Bos’, Dieke Venema met ‘Speurend naar de Biesbosch’ en Wessel van Beerendonk & Lucas van Hall van Studio Rap met ‘De Biesbosch Experience’. Zij mogen de schetsontwerpen verder uitwerken. De ambitie is om begin 2021 het kunstwerk te onthullen.   Het doel van het project is om bruggen te bouwen tussen natuur, cultuur, bewoners, bezoekers en bedrijven. Het kunstproject versterkt de uitstraling van de Baanhoekweg als oprijlaan naar Nationaal Park de Biesbosch. De Baanhoekweg is 4,4 kilometer lang en komt uit in de Hollandse Biesbosch.

  • Werkzaamheden recreatiebos Hollandse Biesbosch gestart

    Vrijdag 9 augustus zijn de werkzaamheden gestart in het recreatiebos in de Hollandse Biesbosch, dat  ten prooi is gevallen aan essentaksterfte. In maart 2019 heeft Parkschap Nationaal Park De Biesbosch, eigenaar van het bos, het gebied afgesloten voor publiek. Er is gestart met het verwijderen van gevallen bomen en het rooien van de niet meer levensvatbare bomen. Het Parkschap wordt hierbij geadviseerd en ondersteund door de Coöperatie Bosgroep Midden Nederland. Lees hier meer over de essentaksterfte in de Hollandse Biesbosch en de werkzaamheden.