Naar de inhoud
 
Home

Nieuws


  • Led Brand exposeert Biesbosch tekeningen

    Bezoek de expositie van potloodtekeningen van Led Brand. In zijn werken is de Biesbosch en zelfs de Nieuwe Dordtse Biesbosch te zien. Leendert-Arie Brand (Led Brand) is geboren in 1952 in Dordrecht en werd later student aan de St. Joost Kunstacademie in Breda. In de jaren 70 kreeg hij een werkruimte in Pictura en in 1976 studeerde hij cumlaude af. De tekeningen en schilderijen die hij maakt zijn van potlood en olieverf. Zijn inspiratie haalt hij uit landschappen en steden. De expositie is te bezichtigen tot eind augustus 2019 tijdens de openingstijden van Biesboschcentrum Dordrecht.

  • Ontdek het nieuwe bijenhotel

    Wilde bijen hebben het moeilijk. Ruim 75% van onze voedselgewassen is afhankelijk van bestuiving door insecten. Door te zorgen voor voedsel (planten, struiken en bomen met bloemen) en nestelplekjes, zoals een bijenhotel, help je de bijen. Biesboschcentrum Dordrecht heeft van de provincie een bijenhotel ontvangen, waarmee deze natuurhelden worden geholpen. Het bijenhotel vind je aan de achterkant van het bezoekerscentrum. Voordat je hier een bezoek aan brengt, kun je bij de balie een gratis zoekkaart meenemen. Welke bijen herken jij van de kaart?

  • Trouwen in de Hollandse Biesbosch

    Elkaar het ja-woord geven in de natuur? Dat kan vanaf 1 mei 2018 op een mooie plek in de Hollandse Biesbosch! Klik hier voor meer informatie.