Naar de inhoud
 
Home

Nieuws


 • Ontdek het nieuwe bijenhotel

  22 mei 2019 Wilde bijen hebben het moeilijk. Ruim 75% van onze voedselgewassen is afhankelijk van bestuiving door insecten. Door te zorgen voor voedsel (planten, struiken en bomen met bloemen) en nestelplekjes, zoals een bijenhotel, help je de bijen. Biesboschcentrum Dordrecht heeft van de provincie een bijenhotel ontvangen, waarmee deze natuurhelden worden geholpen. Het bijenhotel vind je aan de achterkant van het bezoekerscentrum. Voordat je hier een bezoek aan brengt, kun je bij de balie een gratis zoekkaart meenemen. Welke bijen herken jij van de kaart?

 • Led Brand exposeert Biesbosch tekeningen

  Bezoek de expositie van potloodtekeningen van Led Brand. In zijn werken is de Biesbosch en zelfs de Nieuwe Dordtse Biesbosch te zien. Leendert-Arie Brand (Led Brand) is geboren in 1952 in Dordrecht en werd later student aan de St. Joost Kunstacademie in Breda. In de jaren 70 kreeg hij een werkruimte in Pictura en in 1976 studeerde hij cumlaude af. De tekeningen en schilderijen die hij maakt zijn van potlood en olieverf. Zijn inspiratie haalt hij uit landschappen en steden. De expositie is te bezichtigen tot eind augustus 2019 tijdens de openingstijden van Biesboschcentrum Dordrecht.

 • Open Dag Nieuwe Dordtse Biesbosch - 25 mei a.s.

  Ervaar en beleef de Nieuwe Dordtse Biesbosch tijdens de Open Dag op 25 mei. Maak kennis met dit nieuwe en unieke natuur- en recreatiegebied. Er zijn diverse leuke activiteiten voor iedereen.   De open dag is van 10.00 tot 16.00 uur en vindt plaats bij de parkeerplaats Oude Veerweg en Oosthaven. Gedurende de dag is er een boerenmarkt en worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd zoals onder andere suppen, yoga in de natuur en over het water rollen met een aquabal. De activiteiten worden georganiseerd in de Hania's Polder en bij de bezinkplas (Nieuwe Merwedeweg). Vanwege de afstand pendelt het elektrische treintje van Dordrecht Tours heen en weer tussen de activiteitenterreinen.   De Nieuwe Dordtse Biesbosch is een gevarieerd natuur- en recreatiegebied dichtbij de stad. Het is ongeveer 530 hectare groot en heeft een Biesboschachtig landschap met een duurzaam, robuust watersysteem als basis. De bijzondere polderstructuur, de kreken, de dijken en de ligging aan de rivier maken een mooi geheel van het gebied.   Er zijn beperkte parkeermogelijkheden, het wordt daarom aangeraden om met de fiets te komen. Het volledige programma is hier te vinden.

 • Trouwen in de Hollandse Biesbosch

  Elkaar het ja-woord geven in de natuur? Dat kan vanaf 1 mei 2018 op een mooie plek in de Hollandse Biesbosch! Klik hier voor meer informatie.