Spring naar inhoud

Nestkastenroute

Nestkastenwandelroute - Hollandse BiesboschDe Biesbosch is een echt vogelparadijs. In de Biesbosch vinden vogels voldoende ruimte, voedsel en volop begroeiing om een nest te maken. Sommige vogels verblijven er het hele jaar, andere alleen in de zomer of de winter. Er zijn ook vogels die tijdens hun trekroute de Biesbosch gebruiken om uit te rusten. 

In natuur- en recreatiegebied de Hollandse Biesbosch hangen op diverse plekken nestkasten, zodat vogels zich er veilig kunnen nestelen. Deze bewoners van de nestkasten worden ook wel holenbroeders genoemd. 

De nestkasten zijn door enthousiaste vrijwilligers in het gebied van de Hel- en Zuilespolder opgehangen. Ze worden met regelmaat gecontroleerd, indien nodig gerepareerd en na gebruik schoongemaakt. 
Tijdens deze nestkastenwandelroute wandel je langs 22 nestkasten. Uiteraard ga je zorgvuldig met de natuur om en verstoor je de rust van de (broed)vogels niet.

De Nestkastenroute is te koop in de Groenwinkel voor € 2,- 

In natuur- en recreatiegebied de Hollandse Biesbosch hangen op diverse plekken nestkasten, zodat vogels zich er veilig kunnen nestelen. De nestkasten zijn door enthousiaste vrijwilligers in het gebied van de Hel- en Zuilespolder opgehangen. Ze worden met regelmaat gecontroleerd, indien nodig gerepareerd en na gebruik schoongemaakt. Tijdens deze nestkastenwandelroute wandel je langs 22 nestkasten.