Naar de inhoud
 
 
Home

Evenementen

Er vinden jaarlijks diverse grote evenementen plaats in het recreatiegebied.


Biesboschcentrum Dordrecht organiseert ook elk jaar een aantal kleine evenementen in het recreatiegebied De Hollandse Biesbosch. Kijk voor data en tijden van de evenementen in de activiteitenkalender


Lammetjesdag

Neem een kijkje in de schaapskooi in de Hel- en Zuilespolder om de pasgeboren lammetjes te bewonderen. Kinderen kunnen in de boerderijschuur de lammetjes komen bewonderen en aaien. Ook kun je met de lammetjes op de foto. Vergeet je fotocamera niet mee te nemen! De herder vertelt op deze dag van alles over de schaapskudde.


Het evenement vindt plaats bij de boerderij in de Hel- en Zuilespolder. Vanaf Biesboschcentrum Dordrecht kun je een prachtige voorjaarswandeling maken door het weidegebied van de Hel- en Zuilespolder. Luister naar de vogels die volop aan het kwetteren zijn en zie hoe de natuur zich voorbereid om straks weer in bloei te staan. Het is ongeveer één kilometer lopen naar de schuur met lammetjes.


Het evenement 'Lammetjesdag' is voor iedereen gratis toegankelijk.

Reserveren is niet nodig.


Op stap met de schaapskudde

Op deze dag wandelt de schaapsherder met zijn kudde schapen door het recreatiegebied van de Hollandse Biesbosch. De aanvang is 10:30 uur en de tocht start om 11.00 uur vanaf het veld achter Biesboschcentrum Dordrecht. Je kunt met de kudde meelopen en ervaren hoe het is om schaapsherder te zijn.


De herder vertelt allerlei leuke weetjes en kinderen kunnen voor € 5,00 hun herdersdiploma behalen door leuke speelse activiteiten uit te voeren. De honden van de herder demonstreren hoe zij de schaapskudde bij elkaar houden.


Halverwege de wandeling kan er even uitgerust worden tijdens een picknick. Lunchpakketten hiervoor kunnen voor € 5,00 bij reservering van deelname worden besteld. Rond 16.00 uur eindigt de wandeling weer bij Biesboschcentrum Dordrecht en krijgen kinderen hun diploma's uitgereikt.


Het evenement is gratis toegankelijk, desondanks is aanmelden noodzakelijk voor deelname. Dit kan per mail via: info.biesbosch@dordrecht.nl . Geef hierbij ook aan of je een herdersdiploma en/of lunchpakket wil bestellen voor deze dag.  


Schaapscheerdersfeest

Tijdens dit evenement kun je zien hoe de schapen van de kudde in de Hollandse Biesbosch van hun vlies (de schaapherdersterm voor schapenvacht) worden ontdaan. De spin- en weefclub is ook aanwezig en geven demonstraties.


Vanaf Biesboschcentrum Dordrecht is het ongeveer één kilometer lopen naar het evenement. Ook is het mogelijk om met de Grienduil-pont naar de boerderij te varen voor €1,- per persoon.


Het evenement 'Schaapscheerdersfeest' is voor iedereen gratis toegankelijk.

Reserveren is niet nodig.

Biesbosch Bijendag
Op deze dag worden in en rondom het bezoekerscentrum allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Kijk hoe de imker honing slingert, laat je schminken als een bij en ga zelf aan de slag met bijenwas. Nadat je alle activiteiten hebt gedaan en alle stempels hebt verzameld, ontvang je een cadeautje waarmee je de wilde bij kunt helpen!


Het reserveren van een stempelkaart is nodig voor deelname.

Het aantal stempelkaarten (€ 2,50 per stuk) dienen tijdens de reservering te worden doorgegeven.  


Historische dag

Maak een reis door het Biesboschverleden!

Neem een kijkje in het leven van de griendwerkers.


Op de Historische dag worden een scala aan activiteiten en demonstraties gegeven op het Griendmuseumpad waarbij de geschiedenis van de Biesbosch uitgebreid aan bod komt.


Je vaart met de open fluisterboot opgezette tijden door de Biesbosch langs historische plekken. Rondom de Stenen Keet zijn diverse demonstraties en rondleidingen. Vervolgens wandel je over het Griendmuseumpad terug naar het pontje waarmee je terugvaart naar het Biesboschcentrum.


Reserveren is noodzakelijk.


Kijk voor data en tijden van de evenementen in de activiteitenkalender


Verhuur evenemententerreinen

Wil je zelf een activiteit of festiviteit organiseren? De evenemententerreinen zijn te huur. Klik hier voor meer informatie.