Spring naar inhoud

Biesbosch belevenis: Griendwerker worden!

Foto activiteit 'De jonge griendwerker'

Groep 7 & 8 

Kom zelf ervaren hoe het is om als griendwerker in de Biesbosch te leven, wonen en werken!

Griendwerkers werkten vroeger de hele week in de griend, waar ze wilgen kapten. Ze sliepen dan in een schrankkeet, op een dikke laag riet. Op zaterdag gingen ze weer met de boot naar huis. Deze harde werkers kregen per bos wilgentakken betaald. Om de gerooide struiken en de kooikist te vervoeren gebruikten ze een burrie.

Tijdens het programma beleven de leerlingen dit bijzondere stuk Biesboschgeschiedenis. Ze gaan zelf als jonge griendwerker aan de slag en bouwen verschillende onderdelen die voor de griendwerker onmisbaar zijn, zoals een burrie en een schrankkeet. 

Als afsluiting van het programma wordt bij een knapperend vuur een typische griendwerkers-hap geproefd, brood met lawaaisaus! De gids vertelt het verhaal achter dit bijzondere gerecht.

Details

  • Duur: 3,5 uur
  • Wanneer: iedere woensdag van 9 tot 12.30 uur
  • Aantal leerlingen: maximaal 30 
  • Vanuit school: minimaal 1 begeleider per 5 leerlingen
  • Vorm: Begeleid door Biesbosch schoolgidsen
  • Let op: De gidsen verwelkomen je bij P13, de parkeerplaats tegenover Sterrenwacht Mercurius.
  • Prijs: € 200,- per groep, dit geldt ook voor Dordtse scholen (omdat er veel begeleiders meewerken aan deze activiteit).

Reserveer direct

Ben je geïnteresseerd in de Biesbosch belevenis: Griendwerker worden!? Reserveer dan hier gemakkelijk je bezoek online.

Kom zelf ervaren hoe het is om als griendwerker in de Biesbosch te leven, wonen en werken! Griendwerkers werkten vroeger de hele week in de griend, waar ze wilgen kapten. Ze sliepen dan in een schrankkeet, op een dikke laag riet. Op zaterdag gingen ze weer met de boot naar huis. Deze harde werkers kregen per bos wilgentakken betaald. Om de gerooide struiken en de kooikist te vervoeren gebruikten ze een burrie. Tijdens het programma beleven de leerlingen dit bijzondere stuk Biesboschgeschiedenis. Ze gaan zelf als jonge griendwerker aan de slag en bouwen verschillende onderdelen die voor de griendwerker onmisbaar zijn, zoals een burrie en een schrankkeet. Als afsluiting van het programma wordt bij een knapperend vuur een typische griendwerkers-hap geproefd, brood met lawaaisaus! De gids vertelt het verhaal achter dit bijzondere gerecht.