Spring naar inhoud

Feestelijke seizoensopening - 6 april

Wil je op avontuur, de natuur ontdekken of met heel het gezin lekker naar buiten? Kom dan naar de feestelijke seizoensopening op 6 april bij Biesboschcentrum Dordrecht. Het recreatieseizoen gaat van start en daarom zijn er deze dag heel veel leuke activiteiten in de natuur!

Op deze dag kun je volop varen & wandelen met de boswachter en ervaren natuurgidsen. Daarnaast zijn er heel veel extra's. Kom vogels spotten, doe mee met de schilderworkshop, ga Happen en Stappen met taart bij de Zuileshoeve, vaar gratis met de Zonnepont naar het Griendmuseumpad of bezoek de mini-natuurmarkt. Hier kun je van alles vinden voor jouw avonturen in de Biesbosch. Natuurorganisaties zoals IVN delen hun kennis, beleef de Biesbosch Experiece en koop jouw essentiële benodigdheden bij Alpaca Outdoor of de perfecte verrekijker bij Digimaxx. Ook is er veel te doen voor kinderen zoals een stempelkaart met leuke natuurlijke opdrachten en de mogelijkheid om te ervaren hoe het is om een griendwerker te zijn.

Kom de Biesbosch feestelijk ontdekken en boek jouw activiteit

Bezoek ook het Klimbos: ga op de foto met de polaroidcamera en ontvang een kortingscode!

Activiteiten 6 april

Avontuurlijke vogeltocht
Vaar met een kleine groep, onder leiding van een natuurgids, met een comfortabel fluisterbootje rond zonsopgang door de Biesbosch op zoek naar vogels!

Zonnepont vaart gratis naar het Griendmuseumpad 
Het griendmuseumpad is een eiland met een prachtig natuurpad en een rijke cultuurhistorie. Loop de route en neem een kijkje in de Stenen Keet waar je ontvangen wordt door een echte 'griendwerker'.

Schilder de Biesbosch
Hou je van schilderen? En wil je dit graag eens doen in de natuur? Schrijf je dan in voor de schilderworkshop in de buitenlucht onder leiding van Hoekatelier. 

Stempelkaart 
Met je stempelkaart gaan kinderen een aantal leuke activiteiten doen: je gaat creatief aan de slag met natuurlijke materialen en weet je al wat je op je gezicht laat schminken?

Vaartocht met de boswachter
Tijdens deze vaartocht in de open fluisterboot is de boswachter van Staatsbosbeheer jouw gids. Samen vaar je door de Biesbosch waar op dat moment het voorjaar volop begonnen is. In het gebied broeden twee paartjes visarenden dus daar wordt extra op gelet!

Word een griendwerker! - gratis activiteit
Kom ervaren hoe het is om als griendwerker in de Biesbosch te leven, wonen en werken. Griendwerkers werkten vroeger van maandag t/m vrijdag in de griend waar ze wilgen kapten. Bouw verschillende onderdelen zoals een aoi en een schrankkeet. 

Happen & Stappen
Zin in een mooie voorjaarswandeling én koffie met taart? Schrijf je dan in voor Happen & Stappen! Je start vanaf het Biesboschcentrum en maakt een wandeling van ongeveer 3 km door het natuurgebied. Onderweg maak je een stop bij de Zuileshoeve waar de koffie klaarstaat!

Gezinsexcursie - Lentewandeling
Ga met een Biesboschgids naar buiten om het voorjaar te beleven! De natuur ontwaakt na de winter, luister naar de vogels, zie hoe de knoppen aan de bomen uitkomen en bloemen tevoorschijn komen.

opening