Spring naar inhoud

Week van ons Water - 1 t/m 14 mei

Beleef het water in de Drechtsteden!
Van 1 tot en met 14 mei is het weer de landelijke Week van Ons Water. Tijdens deze week ontdek je allerlei inspirerende locaties in de regio die zich bezighouden met dit onderwerp. Beleef de Week van ons Water met een bezoek aan de spetterende locaties die jou alles leren over het water. Bekijk PDF-bestandhier alle spetterende locaties. 

Week van ons Water bij Biesboschcentrum Dordrecht
In de Week van Ons Water zijn drie leuke water-activiteiten gepland!

Kinderbevertocht - 3 mei 
Tijdens de Kinderbevertocht breng je een bezoek aan het BeverBos. De Biesboschgids vertelt tijdens de wandeling door het BeverBos van alles over deze grote knagers en hun leefomgeving. Daarna ga je aan boord van de open fluisterboot en ga je op zoek naar sporen van bevers. Zie jij knaagsporen, een beverburcht of misschien wel glijsporen in de modder aan de waterkant? Bij het schemerlicht heb je een grote kans dat je een bever ziet! Tijdens de vaartocht krijg je een beker warme chocolademelk met een Beverkoek.

Waterbeestjes Expeditie - 4 mei

Ga met een Biesboschgids op zoek naar waterbeestjes. Verwonder je aan de waterkant wat er allemaal rondscharrelt in het water. Met een schepnetje, loep en zoekkaart kan je ontdekken welk beestje jij hebt gevonden!

Fluisterend op zoek naar bevers - 5, 6 en 12 mei
Stap aan boord van de Sterling, een open fluisterboot, en vaar in de schemering door de Biesbosch. Kijk goed om je heen, misschien heb je wel een ontmoeting met een bever! De gids vertelt tijdens de vaartocht van alles over deze grote knaagdieren. Onderweg ga je even van boord voor een korte wandeling op zoek naar beversporen. Aan boord krijg je een kop warme chocolademelk met een beverkoek.

water